Tuning & styling

XTR Carchip Cayman ideaal voor track days

De populariteit van track days is de laatste jaren enorm toegenomen. XTR Carchip speelt hierop in door met een Porsche Cayman te komen die hiervoor enorm geschikt lijkt. Daarnaast is ‘ie gewoon legaal voor straatgebruik.

Hoewel met de XTR Carchip Cayman gewoon boodschappen gedaan kunnen worden komt de auto beter tot zijn recht op het circuit. De tuner heeft de eerste generatie Cayman S, op het dashboard na, nagenoeg helemaal gestript en voorzien van een rolkooi, kuipstoelen en een racy bodykit met bijpassende achtervleugel. Voor luxe kan alleen nog teruggegrepen worden op de airco en de radio. Zonder isolerende materialen moet je die laatste echter wel op een extreem volume zetten om nog iets van de uitkomende klanken te vernemen.

Voorlopig nog ‘standaard’
De normale Porsche Cayman S uit 2005 accelereert in 5,4 seconden naar de 100 km/h en kan een top halen van 275 km/h. Maar door het overtollige gewicht achterwege te laten zal de versie van XTR een stuk lichtvoetiger zijn waardoor naar schatting al gauw een halve tel op de sprint naar honderd wordt gewonnen. De top stijgt naar zo’n 290 km/h. Dit zijn schattingen op basis van de huidige 310 pk sterke boxermotor. XTR heeft voor ons nog een opvoerkit voor de 3.4 liter krachtbron in petto. Het te verwachten resultaat is maar liefst 850 pk dankzij het installeren van twee turbochargers, een anabolen-ECU en een verbeterd uitlaatsysteem.

Gerelateerde artikelen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Waarom de Porsche Cayman GT4 dé auto van 2015 is

Autotests
Levende techniek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.