Tuning & styling

MTM vijzelt imago Porsche Cayenne Diesel op

Laten we één ding uit de wereld helpen. De Porsche Cayenne Diesel is zeker geen slechte auto. Echter als Porsche valt ‘ie enigszins door de mand. In de eerste plaats is dit natuurlijk op het conto van de oliestoker te schrijven, maar ook het vermogen is voor een Porsche niet om naar huis te schrijven. MTM doet een poging het imago van de Cayenne Diesel en dat van Porsche op te vijzelen en komt met een motorupgrade.

De Duiste tuner kan voortaan en als eerste een upgrade voor de 3.0 liter TDI aanbieden. Na de € 125,- kostende en anderhalf uur durende installatie levert de 3.0 liter V6 ineens een meer respectabele hoeveel power van 300 pk (was 240 pk). De motortuning zelf kost € 1.450,-. Het koppel stijgt na de kuur naar 600 Nm en staat volledig ter beschikking tussen 2.500-3.200 tpm. De voormalige maximum trekkracht van 550 Nm was tussen 2.000-2.250 tpm beschikbaar. Kortom, meer koppel over een breder toerenbereik. Dat moet de Cayenne Diesel ongetwijfeld meer ´Porsche-waardig´ maken. Nieuwe acceleratiecijfers en een gewijzigde topsnelheid geeft MTM echter niet op. Opmerkelijk is dat MTM ook een tuningkit levert die het vermogen naar 285 pk brengt. De aanschaf- en montagekosten hiervan zijn even hoog als dat van de 300 pk-module en het koppel bedraagt overigens tevens 600 Nm. Wat de technische verschillen tussenbeide precies zijn is dan ook onduidelijk.

Hoezo de Cayenne Diesel bevat een imagostoornis? Waarom? Wij leggen het je uit in onze rij-impressie met de Cayenne-Diesel.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk

Autonieuws
Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk
> Artikel lezen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Cayenne S e-Hybrid

Autotests
Porsche Cayenne S e-Hybrid
> Artikel lezen

Om deze Cayenne van TopCar kun je niet heen

Tuning & styling
TopCar Cayenne
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.