Tuning & styling

850 pk: voor minder doet 9ff het niet

We hebben er weer een extreme ‘Elfer’ bij. De jongste Ruff (9ff) op basis van de Porsche 911 GT2 levert een duizelingwekkend vermogen van 850 pk. Het koppel laat een evenzo grote indruk achter: 920 Nm.

Dat brengt ons meteen bij de cijfers. Knallen naar 100 km/h gaat in 3,0 seconden. En terwijl het grootste gros van alle auto’s nog bezig is deze eerste grens te bereiken, tikt de 9ff BT2 (Bi-Turbo 2) de 200 km/h aan. Na 8,7 seconden is het al zover. Tien tellen later mag ook de magische grens van 300 km/h worden verwelkomd. De koek is dan echter nog lang niet op. Het uithoudingsvermogen van de BT2 reikt namelijk tot 382 km/h.

Vleugels
Om opstijgen te voorkomen heeft 9ff tevens een nieuwe aerodynamicakit ontwikkeld. Het betreft een voortborduursel op de eerder uitgebrachte kits die nog eens 70 kg meer aan neerwaartse druk op de vooras levert. De downforce op de achteras neemt met nog eens 90 kg toe. Fijn om te weten, toch?! Verder is de bolide zo licht mogelijk gehouden door de motorkap, de deuren en het dak van koolstofvezel te vervaardigen. Geïnteresseerd in de 9ff BT2? Het bedrijf vraagt er in Duitsland € 285.000,- voor.

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner V-RT: 911 Turbo S meets GT3 RS

Tuning & styling
> Artikel lezen

Exotische gifkikker: TechArt 911 GTstreet R

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook opgefriste Porsche 911 Turbo al in volle glorie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.