Tuning & styling

Hokjesgedrag: Porsche Cayenne by Maff Tuning

Wij willen auto’s niet in een hokje drukken, maar soms ontkom je er niet aan. Een goed voorbeeld hiervan is deze Porsche Cayenne Muron van Maff Tuning. Die is toch echt voor maffe types met een bijzonder oog voor detail.

Want dat deze Cayenne Muron van Maff excentriek is mag duidelijk zijn. Van de buitenkant valt het nog wel mee en hebben we wel eens anders gezien. Maar het binnenwerk is hoogst opmerkelijk. Maff heeft echt alle registers opengetrokken bij het creëren van dit interieur. Het oog voor detail is groot, heel groot. Maar hier en daar ietwat doorgeslagen. Als dit allemaal met de hand is vervaardigd, dan heeft iemand nu heel zere vingers. Alles, maar dan ook echt alles is voorzien van stickels. De zitvlakken van de stoelen kunnen wij nog wel waarderen, maar het garen op het stuurwiel gaat toch net iets te ver. Zoals we al zeiden: “Deze Cayenne laat zich alleen door een bepaald publiek waarderen.” Onderscheidend is de auto daarentegen wel en daar is het Maff Tuning allemaal om te doen geweest. De Porsche Cayenne is door z’n grote succes allang geen zeldzaamheid meer, en wil je dan nog een beetje opvallen in de massa dan moet je het rigoureus anders aanpakken. Maff geeft bij deze een voorzetje.

Custom made
Net als bij vele andere tuners kan bij Maff Tuning alles naar persoonlijke smaak en wens gemaakt worden: van het fijnste leder tot aan speciaal ontwikkelde wielen. Een motorupgrade is tevens mogelijk. Afhankelijk van het type krachtbron kan er op z’n minst 100 pk extra worden behaald. Dit door enkel het motormanagement, de (eventuele) turbo en het inlaatgedeelte aan te passen. Maff Tuning heeft reeds een aantal Cayenne’s in z’n portfolio die circa 700 pk weten op te hoesten. Om dit te behalen zijn er wel meer modificaties noodzakelijk. Bovendien zal dit een grotere aanslag op de portemonnee worden. Dat is te verwachten, wanneer je bij een tuner als Maff binnenstapt.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk

Autonieuws
Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk
> Artikel lezen

Om deze Cayenne van TopCar kun je niet heen

Tuning & styling
TopCar Cayenne
> Artikel lezen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Cayenne S e-Hybrid

Autotests
Porsche Cayenne S e-Hybrid
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.