Tuning & styling

Arden stort zich ook op MINI

Sinds jaar en dag neemt Arden de groten der aarde uit de stal van Land Rover, Jaguar en Bentley onder handen. Maar nu bekommert de Duitse tuner zich ook om de kleintjes van de autowereld. En hoe kan het anders dat deze tevens uit het Britse rijk afkomstig is.

Hoewel je het niet zou zeggen is deze opgedirkte MINI volledig straatlegaal. De Arden MINI ontleent zijn basis aan de Cup-versie die in de MINI Challenge 2009 z´n kunsten vertoont op bekende circuits in Europa. De Challenge MINI’s zijn op hun beurt weer gebaseerd op de MINI Cooper S.

Understatement
Deze kleurrijke Arden MINI staat voor een perfecte combinatie van exclusiviteit en sportiviteit. Arden wil met deze MINI ook een ‘understatement’ maken, maar wat ze hiermee precies bedoelen is onduidelijk. Wellicht is het een knipoog naar de doelgroep, de zogeheten ‘gentleman en ladies driver’ De eerste twee bedoelingen zijn in ieder geval herkenbaar in de vorm van Conolly leder, edele houtsoorten en hier en daar wat carbonfiber. Dit alles wordt ambachtelijk in de bekledingworkshops verwerkt en passend gemaakt voor deze MINI. Het sportieve karakter van de auto wordt onderstreept met een vermogensboost voor de 1.6 turbomotor, een sportvering en 18 inch velgen. Tot slot heeft ook het uitlaatsysteem er aan moeten geloven.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini gaat dik met John Cooper Works GP Concept

Autonieuws
Mini
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.