Tuning & styling

Brabus G V12 S Biturbo: 700 pk en 1.320 Nm

Brabus presenteert deze monsterlijke G-klasse die zoals zijn naam al doet vermoeden wordt voortgestuwd door de bekende S V12 Biturbo motor. Met 700 pk en 1.320 Nm is dit de krachtigste off-roader ter wereld.

Brabus heeft niet stilgezeten en lepelde de S V12 Biturbo in de G-klasse, een krachtbron die bekend is geworden door eerder uitgebrachte modellen. Ook in de ‘G’ van Brabus produceert de naar 6.3 liter opgeboorde V12 uit de Mercedes S 600 een vermogen van 700 pk en maximaal koppel van 1.320 Nm koppel. Het draaimoment is trouwens standaard afgeregeld op 1.100 Nm. Dat is voldoende om de levende legende in 4,3 seconden naar de 100 km/h te laten accelereren. Luchtweerstand is ondergeschikt aan zoveel krachtlevering en daarom is een topsnelheid van 260 km/h alsnog haalbaar. Echter is de auto begrensd op 240 km/h.

De uitmonstering
De Brabus G S V12 S Biturbo kost in Duitsland € 379.000,-. Hier krijgt de klant een G-klasse in optima forma voor terug. Grotere turbo’s, een betere intercooler, een compleet nieuw uitlaatsysteem met pijpen die op stoere wijze uitmonden aan de zijkant en high-performance remmen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Wat het exterieur en interieur betreft is zwart het toverwoord. Wielen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters variërend van 20 tot en met 22 inch. Natuurlijk in het zwart uitgevoerd. Enkel de LED-verlichting zorgt hier en daar een beetje licht in de duisternis; de DVD-schermen van het entertainmentsysteem daargelaten. Verder is het binnenwerk verfraait met leer, leer en nog eens leer. Brabus-emblemen zorgen voor de herkenbaarheid. De Brabus G V12 S Biturbo beleeft zij werelddebuut tijdens de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Niet doen: sprintjes trekken tegen G-Power G 63

Tuning & styling
> Artikel lezen

Voor vriend en vaderland: Mercedes-Benz G350d Professional

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw

Spyshots
Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw
> Artikel lezen

Eerste levensteken gloednieuwe Mercedes G-klasse

Spyshots
Mercedes-Benz G-klasse
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.