Tuning & styling

VW Golf helemaal niet saai met ABT Sportline

Vele critici zeggen dat de Volkswagen Golf VI saai is, omdat ‘ie zoveel op de vorige lijkt. Wat er ook van de Golf gezegd wordt, met een ABT Sportline pakket is het alles behalve monotoon.

ABT Sportline pakt uit. Naast de ABT Scirocco zal ook deze ABT Golf VI in Essen schitteren. Door de flinke voorspoiler met meerdere sleuven is het front veel meer aanwezig. Terwijl de zij-skirts de auto dichter bij het asfalt doen lijken. Aan de achterzijde zien we dezelfde soort uitlaatpijpen als bij de Scirocco, die op hun beurt weer zijn afgekeken van de Lexus IS-F. Wielen zijn er van het type AR en BR in de inchmaten 18 en 19 inch.

Motortuning
ABT levert voor een aantal motoren in de Golf ook een motorische oppepper. Wie met z’n Golf 1.4 TSI naar Allgäu - vestigingsplaats van ABT Sportsline - rijdt komt met 160 pk weer terugrijden. De sterkere 160 pk 1.4 liter TSI levert na een ABT-behandeling 200 pk. ABT realiseert zich dat niet alle Golf-rijders met 2.0 TFSI in het vooronder en standaard 210 pk dit kunnen waarderen. Daarom kan de tuner voor hen het vermogen van deze turbomotor verhogen naar 240 pk. Extra dieselpower is ook mogelijk. De 140 pk 2.0 liter TDI stijgt naar een vermogen van 170 pk.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Volkswagen geeft verbeterde e-Golf een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.