Tuning & styling

JE Design verfraaid Porsche Cayenne

Bij JE Design kun je nu terecht voor een bodykit voor de Porsche Cayenne. Daarmee is de tuner voor het eerst afgestapt van auto’s uit de VAG Groep.

JE Design heeft zich altijd bezig gehouden met het verfraaien van modellen uit de VAG Groep (VW, Seat, Skoda en Audi), maar daar is nu verandering in gekomen. Een bodykit voor de Porsche Cayenne (model 957) is de eerste stap buiten de vertrouwde merken. Echter is JE niet onervaren met het aanpassen van SUV’s. De Volkswagen Touareg en Audi Q7 zijn meerdere malen door de tuner onder handen genomen.

Gespierd
Zowel de ‘normale’ Cayenne als de Cayenne GTS zijn gespierder geworden door de bodykit. Het bovenste gedeelte van de voorbumper is nagenoeg ongewijzigd gebleven. De witte gespoten spijlen in de buitenste luchtinlaten voorkomen het aangezicht van de zwarte gaten van het standaard exemplaar. De onderste bumperspoiler heeft meer openingen gekregen en is voorzien van dagrijverlichting met LED-techniek. De mistlampen konden hun plaats behouden. De bumperpartij komt in zijn geheel prominenter naar voren door het monteren van koplampcovers. Deze zijn hierdoor minder ‘aanwezig’. De zij-skirts passen - door de eenvoudige vormgeving - niet echt bij de rest van de bodykit. Aan de achterkant kan JE Design de krachtige look van de voorzijde eveneens niet voortzetten. Een redelijk ingetogen achterbumper met een aantal verfraaiingen in de vorm van openingen en een kleine diffuser moeten het spannend maken. De dubbele eindstukken aan weerzijde zien er daarentegen wel lekker dik uit. En ook de LED-techniek in de achterlichtunits doen de JE Desgin Cayenne goed.

Verlaging tot 70 mm
In de wielkasten huizen 22 inch lichtmetalen wielen. Ze zijn speciaal voor zwaardere SUV’s ontwikkeld. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren gepolijst schaduwzilver of matzwart/matzilver. De 295 mm brede banden met verstevigde (Xtra Load) constructie omringen de velgen. De ruimte tussen de banden en de carrosserie is verkleind door een elektrisch verstelbare verlagingset. De maximale verlaging betreft 35 mm. Met een andere verlagingkit kan de Cayenne zelfs tot 70 mm worden verlaagd. Porsche’s SUV ligt dan nog beter op de weg. Of het standaard comfort dan ook behouden blijft laat JE Design niet weten. Wie het interieur ook wil personaliseren moet nog even wachten. JE Design ontwikkeld momenteel een verfraaiingpakket voor de binnenzijde. Deze zal voor een groot gedeelte bestaan uit items van carbon en aluminium.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Porsche Cayenne op schema voor IAA Frankfurt

Spyshots
2018 Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche Cayenne legt de lat extreem hoog

Autonieuws
Nieuwe Porsche Cayenne legt de lat extreem hoog
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.