Tuning & styling

Meer dan 800 pk sterke Sportec SPR1

De Zwitserse tuner Sportec heeft de Porsche 911 (997) getuned tot een meer dan 800 pk sterke supersportauto. De Sportec SPR1, zoals de auto gedoopt is, kan zich meten met de allersnelste sportauto´s ter wereld.

Als basis heeft Sportec de Porsche 911 (997) genomen. Er is behoorlijk wat aan de auto aangepast. Zo werd de zescilinder boxermotor getuned tot een vermogen van maar liefst 802 pk. Het koppel steeg tot 880 Nm bij 4.800 tpm. Dat heeft ertoe geleid dat de SPR1 behoort tot de allersnelste sportauto´s ter wereld. In slechts 3,0 seconden sprint de SPR1 naar 100 km/h. Een sprint vanuit stilstand naar 200 km/h neemt slechts 8,7 seconden in beslag. Volgens Sportec ligt de topsnelheid ´ver boven´ de 380 km/h. Of de magische 400 km/h-grens doorbroken wordt lijkt ons onwaarschijnlijk.

Spoilers
Om al dit geweld in toom te houden heeft Sportec de nodige onderdelen moeten vervangen en verbeteren. Zo werd de complete remmerij aangepast. Het resultaat is indrukwekkend want binnen 36 meter kan de SPR1 volledig tot stilstand komen te staan wanneer er vanaf 100 km/h wordt afgeremd. De remmen zijn zichtbaar door de spaken van de 20 inch lichtmetalen wielen met extra brede banden. Om ook op hoge snelheid veel grip te kunnen houden werden de nodige spoilers ontworpen en gemonteerd. De extra dikke voorspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk op de vooras. De vaste spoiler op de achterkant heeft hetzelfde resultaat, maar dan voor de achterwielen. Daarnaast geven de spoilers de Sportec SPR1 een extra sportieve uitstraling zoals die bij deze supersportauto hoort.

Exclusief
Exclusiviteit van de auto is gegarandeerd. Sportec bouwt slechts 10 exemplaren van de SPR1. Bovendien zal met de verkoper een wensenlijst van de klant worden opgesteld waarbij kleur van in- en exterieur worden bepaald. De kleuren en leersoorten worden geheel naar wens van de klant uitgekozen.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.