Tuning & styling

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

580 pk. Dat is wat de Porsche 911 Turbo S tentoonspreidt aan de temmer van zijn stuur. Magertjes, niet? Dat vinden ze bij Gemballa anders wel. De Duitse tuner en Porsche-specialist pakte daarom dit nijpende vermogensprobleem aan in de gedaante van een nieuwe Avalanche. In Genève zal 'ie tussen de andere, minder kleurrijke wereldprimeurs staan.

Gemballa bouwt de Avalanche al sinds midden jaren tachtig. En de tuner wil met z'n creatie op basis van de 991 nog eens knipogen naar het origineel. Vormgeving en kleur zullen daarin de voornaamste herinneringen ophalen. Qua vermogen kunnen deze jongste Avalanche en diens verre voorvader namelijk niet verder uiteenlopen. Sterker, nooit eerder wist Gemballa zoveel kracht op te brengen voor een 911 Avalanche.

TechArt & co pesten
De opgefokte krachtcentrale – waarover amper details worden prijsgegeven – levert uiteindelijk 820 pk en 950 Nm. Oftewel, een schep van een shovel meer dan de 911 Turbo S af-fabriek meekrijgt. Wat zoveel geweld doet met de Avalache? Gemballa onthoudt zich ook op dat vlak van ieder commentaar. Maar wij hebben wel een idee… en trek hier vervolgens nog maar enkele tienden van af. De topsnelheid van de Gemballa Avalanche zal naar schatting tegen de 350 km/h aan hikken. Allemachtig!

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Vorsteiner V-RT: 911 Turbo S meets GT3 RS

Tuning & styling
> Artikel lezen

PP-Performance 911 Turbo is ziek snel

Tuning & styling
PP-911
> Artikel lezen

Exotische gifkikker: TechArt 911 GTstreet R

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ook opgefriste Porsche 911 Turbo al in volle glorie

Spyshots
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.