Tuning & styling

Zero to 60 Designs kruist Ford Mustang met GT

Zero to 60 Designs, mocht je hiervan nog nooit hebben gehoord, geen probleem. Wij ook niet namelijk. Maar mogelijk vergeet je de naam na de GTT nooit weer. Deze kruising tussen een Ford Mustang en GT is namelijk niet onaardig.

Op voorhand was te verwachten dat de Ford Mustang een gewild tuningobject zou worden en inmiddels zijn er dan ook al heel wat wilde creaties voorbij gegaloppeerd. Maar dan weer niet zoals de GTT van het onbekende Zero to 60 Designs. Deze tuner heeft de Mustang laten versmelten met de GT, Ford's absolute paradepaardje. Op de SEMA in Las Vegas vindt het showdebuut plaats.

Bye-bye, Ford GT!
GTT staat voor Gran Turismo Tribute. Dat klinkt als een eerbetoon aan de snelle doch comfortabele kilometervreter, maar iets in ons zegt dat de Zero to 60 Designs GTT enkel die eerste eigenschap meester is.

Onder de motorkap gaat namelijk een opgefokte achtcilinder schuil. Hoppa, dit betekent meteen al 1-0 voor de GTT versus Ford's eigen GT, die het met twee ciulinders minder moeten stellen. De dubbele turbo's van de Ecoboost-supercar gaan dit niet goedmaken, want de GTT pareert deze met een knoeperd van een supercharger. Al met al spuwt de 5.0 liter V8 van de GTT een vermogen van 800 pk, een niet malse 200 pk meer dan de Ford GT. De spurt naar honderd vergt zodoende slechts 3 seconden van je geduld en de topsnelheid ligt ergens boven de 300 km/h.

Productieplannen
Als klap op de vuurpijl heeft Zero to 60 Designs ook nog eens serieuze plannen om de GTT in productie te nemen. In beperkte oplage weliswaar. Een prijs is niet gecommuniceerd, maar er moet heel wat gebeuren wil die boven de half miljoen uitstijgen.

Gerelateerde artikelen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Oorspronkelijke monteurs bouwen gloednieuwe '65 Shelby Mustang voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelheidspotentieel vernieuwde Ford Mustang nu ook bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.