Tuning & styling

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Gerben Witten 7 oktober 2016

Wat Alpina is voor BMW, is Overfinch voor Land Rover. Oftewel, een tuner die niet zo genoemd wil worden. Niet voor niets prijkt er op een door Overfinch aangepakte auto geen 'LAND ROVER' meer op de koets. Dat is evenwel niets vergeleken met wat het bedrijf bij de super-exclusieve Range Rover Manhattan en London Edition heeft uitgehaald.

Overfinch ging verder dan het ooit deed. Verder als in ontiegelijk veel arbeidsuren voor het opleuken van met name het interieur van deze one-offs op basis van de Range Rover LWB. Alleen al de mahoniehouten art deco-panelen, waarin visueel de skyline van New York of Londen is verwerkt, kostte 250 manuren. Laat het vervolgens eventjes op je inwerken dat die decoratiestukken slechts zo'n 10% van de totale houtinleg beslaat, en je snapt hoe ongelofelijk veel bloed, zweet en tranen er is gevloeid bij de totstandkoming van de Range Rover Manhattan en London Edition. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kilo's, met hand geborsteld aluminium, RVS en zacht gelooid leder. Plus de rest.

Ultra-zeldzaam
Elk kost dan ook een lieve duit, namelijk 250.000 pond. Zelfs voor de Britten is dit 90.000 pond meer dan een Bentley Bentayga die te boek staat als de duurste SUV momenteel te koop (exclusief opties). Maar zelfs van die super-de-luxe SUV-landgenoot worden er meer gemaakt dan slechts eentje. Je weet: zeldzaamheid kost geld.

Gerelateerde artikelen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

SVO-Design Pack verrijkt Range Rover

Autonieuws
SVO-Design Pack verrijkt Range Rover
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen