Tuning & styling

Vlieglimousine: Brabus Maybach S 600

Veel luxueuzer dan een Mercedes-Maybach wordt een limousine niet. Veel sneller ook niet, in het geval van deze Brabus Maybach S 600.

200 km/h voelt als 80 km/h in de Mercedes-Maybach S 600. De rust en de weelde aan boord is ongekend. Dat verandert niet bij de Brabus-versie. Wel de tijd die nodig is om dergelijke, hoogst-illegale snelheden te bereiken. Met een schatting van slechts 10 seconden denken we niet ver naast te zitten. Tien seconden, In een limousine van 5,25 meter en krap twee ton! Voor de acceleratietijd naar 100 km/h geeft Brabus een ongelofelijke 3,7 seconden op. Maar dit is nog niets vergeleken met de topsnelheid. Die bedraagt namelijk een onwerkelijke 350 km/h. Zie je het al voor je in je Lamborghini Aventador SuperVeloce…?

Opgeboorde V12
Hoe heeft Brabus deze imponerende cijfers weten te realiseren? Grotendeels zal dat het geheim van de smid blijven, maar de tuner wil gerust een tipje van de sluier lichten. Zo is het originele, 6.0 liter grote V12-blok opgeboord tot 6.3 liter. En ook de installatie van twee knoeperds van turbo's deden een flinke duit in het zakje. Samen met een aangepast motormanagement. De voor Brabus-begrippen bescheiden bodykit en wielen hebben niet veel effect op de prestatiedrang van de Maybach en zijn er vooral voor de show.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz pakt uit met vier hypermoderne motoren

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach 6 Concept: doekje erbij?

Fotogalleries
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.