Tuning & styling

Om deze Cayenne van TopCar kun je niet heen

Na de Porsche Cayenne enige tijd met rust te hebben gelaten begon het bij TopCar toch weer te kriebelen. Dit is nu hun visie op de ultieme Cayenne.

TopCar heeft haar hoofdkwartier in Rusland en staat bekend om zijn opvallende bodykits voor Porsches. Zo gaven ze de Panamera een volledig nieuw uiterlijk en maakten ze de 911 Carrera 4 nóg iets breder. De Cayenne is ook al eens aan de beurt geweest en wordt nu opnieuw voorzien van een bodykit. De nieuwe look is misschien wel de opvallendste die TopCar ooit maakte voor een Porsche.

Gerecycled
Bijzonder aan de nieuwe bodykit zijn de verschillende onderdelen uit de magazijnen van andere Porsches. Het eerste dat opvalt zijn de ronde koplampen die normaliter op de 911 prijken. Aan de achterzijde eenzelfde soort verhaal; daar zijn namelijk de achterlichten van de Macan toegepast.
De verlichting mag dan hergebruikt zijn, de rest van het stylingpakket is geheel nieuw ontworpen. TopCar's Cayenne krijgt een nieuwe, verbouwde motorkap, een hele reeks aan luchtinlaten en -sleuven, flinke zij-skirts, twee achterspoilers en een agressieve diffuser. Om nog maar te zwijgen over de gigantische wielen die TopCar onder de SUV heeft gezet. Of er onder de motorkap ook zoveel is aangepast, is niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Porsche Cayenne S e-Hybrid

Autotests
Porsche Cayenne S e-Hybrid
> Artikel lezen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne GTS prijst zich tussen S en Turbo

Autonieuws
Porsche Cayenne GTS prijst zich tussen S en Turbo
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk

Autonieuws
Porsche Cayenne Turbo S met liefst 570 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.