Tuning & styling

Abt-pret: Volkswagen Golf Dark Edition

In de loop der jaren zijn er tientallen, zo niet honderden aangedikte Volkswagen Golfjes de revue gepasseerd. Deze Dark Edition, die huisstuner Abt tijdens de Essen Motorshow presenteert, komt heel dichtbij als het gaat om de aller bruutst ogende Golf tot nog toe.

Want wat ziet deze Dark Edition, die gebaseerd is op de Golf GTI, er lekker atletisch uit. Abt Sportsline heeft hem op diverse uiterlijke punten eens flink onder handen genomen. Zo werden er fors uitgevallen sideskirts bevestigd en werd er een ferme voorbumper en een nieuwe achterbumper met daaronder een enorme diffuser gemonteerd. Daar weer onder zien we vier priemende verchroomde uitlaten als slotstuk van het aangepaste zwarte uitlaatsysteem. Ook de 20 inch Abt CR-velgen doen de GTI goed.

Details
Maar zo makkelijk als een doorsnee bumperkit en vier dikke uitlaten maakt de tuningsfirma zich er niet van af. Ook excentrieke details als donkere achterlichten, andere spiegelkappen en koplampcovers, maar ook diverse rood geverfde accenten geven hem een stoer voorkomen. Zijn sportieve charisma wordt vertolkt door het werkvermogen uit de 2.0 liter TFSI, dat naar 300 pk is getild. Net zo veel als de Golf R dus. Het zorgt er voor dat de Dark Edition in 5,8 seconden de bekende sprint aflegt en pas bij 258 km/h ophoudt met versnellen.

Gerelateerde artikelen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

310 pk voor gefacelifte Volkswagen Golf R

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft verbeterde e-Golf een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.