Tuning & styling

TopCar bouwt ML 63 AMG Inferno Black

Een ML Black Series zal Mercedes-AMG wel nooit lanceren en daarom zijn we aangewezen op de betere tuners. Het Russische TopCar neemt het voortouw met hun ML 63 AMG Inferno Black.

Is de Inferno Black zoveel anders dan de eerder door TopCar gepresenteerde blauwe ML 63 AMG? Nee. Eigenlijk is het enige verschil dat er geen greintje frivoliteit in de Inferno Black schuilt; alles, maar dan ook bijna alles is zwart. De remklauwen zijn weliswaar voorzien van een likje rode verf, maar daar is alles wel mee gezegd. Een betere verwijzing naar de Black Series van Mercedes-AMG had TopCar niet kunnen maken.

Tot 760 pk
Aanpassingen aan de aandrijflijn van de Inferno Black zijn er niet gedaan, maar dat kan wel op aanvraag en het achterlaten van € 22.000,-. Het al niet misselijke basisvermogen van 525 pk wordt dan opgeschroefd naar een allesverpletterende 760 pk. Het koppel neemt zelfs toe met – hou je vast – 450 Nm. De 4Matic-vierwielaandrijving krijgt 1.150 Nm voor de kiezen. Zoveel koppel moet gewoonweg een aanslag op de rijtechniek zijn. Iets dat Mercedes-AMG als geen ander weet en daarom dergelijke hoeveelheden bij haar modellen vaak afknijpt om de betrouwbaarheid te garanderen. Maar TopCar wil daar niets van weten. Respect.
Jammer dat we niet krijgen weten wat zoveel vermogen doet met de acceleratietijd naar 100 km/h en de topsnelheid. Een sprint onder de vier seconden en een top ver over de 300 km/h zou moeten lukken, denken we. De ML 63 AMG kan (met Performance Pack: 557 pk en 760 Nm) immers al 280 km/h halen en in 4,8 seconden naar de honderd knallen.

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Matzwart staat de Mercedes-AMG GT C uitermate goed

Spyshots
> Artikel lezen

Bevestigd: Mercedes-AMG met 1.000 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.