Tuning & styling

BMW 3-serie door JMS

Ook de BMW 3-serie ontkomt niet aan de tuningdrang van JMS. De Duitse tuner heeft een enorm modellengamma en voegde daar recentelijk deze Beierse sedan aan toe. Ook de BMW 3-serie Touring kon rekenen op enige uiterlijke veranderingen, evenals een beurt onder de motorkap.

JMS is een Duitse tuner die graag van meerdere walletjes eet. Audi, Mercedes-Benz, Opel, Ford en ook BMW zijn de tuner niet vreemd. Deze maal werd de BMW 3-serie een nieuw jasje aangemeten. En dit keer geen schreeuwerige bodykit of uitbundige striping, maar een paar chique aanpassingen.

Verlaging
JMS ontwierp een nieuwe spoilerlip onder de voorbumper evenals een nieuwe ophanging uit de magazijnen van KW. Die laatste kost € 1.218,- en zorgt ervoor dat de voorzijde van de auto 55 mm dichterbij het asfalt komt. De achterzijde wordt op diens beurt met 45 mm verlaagd. De relatief smalle spoilerlip staat voor € 299,- in de boeken en wie nog € 2.599,- extra kan en wil besteden moet eens kijken naar de velgen van Schmidt. Ze zijn van het type Revolution Gambit en meten 20 inch in diameters.

Speedpedal
Ook onder de motorkap hebben de Duitsers naar eigen zeggen meer sportiviteit uit de 3-serie gehaald. Chiptuning is op aanvraag beschikbaar bij JMS, evenals een sportuitlaatsysteem en het zelf ontwikkelde ‘Speedpedal’. Deze laatste module zorgt voor snellere acceleraties en een betere respons van het gaspedaal. Maar wat alle drie de opties exact doen met de specificaties van de 3-serie laat JMS niet weten. Vreemd, dat is nu juist wat je weten wilt...

Gerelateerde artikelen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Fleurig familieportret: BMW 3-serie ontmoet over-overgrootvader E21

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.