Tuning & styling

Vorsteiner stipt BMW M6 bij met carbon

Het is moeilijk bescheiden te blijven achter het stuurwiel van een BMW M6. Uitbundige spoilers om in het verkeer op te vallen is zodoende niet nodig, vindt Vorsteiner. Zij houden het liever subtiel.

Sterker, het is maar goed dat Vorsteiner haar nieuwe stylingkit voor de BMW M6 begeleid met foto’s van een wit showmodel, anders hadden we de componenten niet of nauwelijks opgemerkt. De koolstofvezel spoilertjes zijn uiterst subtiel in het design geïntegreerd. Toch missen ze hun effect niet beweert Vorsteiner. Ze hebben zowel een visuele als een prestatieverhogende functie.

Ook voor Gran Coupé
De frontsplitter onder de voorbumper bijvoorbeeld alsook de kleine achterklepspoiler creëren meer neerwaartse druk, wat de wegligging op hogere snelheden verbetert. De diffuser op zijn beurt voert de luchtstroom onder de auto sneller af wat opnieuw resulteert in een hogere stabiliteit.
Niet te missen zijn de 21 inch velgen. Ze zijn van het type VSE-003 Forged Monoblock en lichter ten opzichte van de af-fabriek wielen in dezelfde maat. Wat de prijs van dit alles is meldt Vorsteiner niet. Wel wil de Amerikaanse tuner graag nog kwijt dat de stylingkit ook gemonteerd kan worden op de M6 Gran Coupé.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte BMW M4 Coupé is net een tikkel

Spyshots
> Artikel lezen

Welk paradepaardje is BMW M hier aan 't bekokstoven?

Spyshots
> Artikel lezen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.