Tuning & styling

Range Rover Mystére; aandachtstrekker pur sang

Nee, Land Rover heeft het gamma niet uitgebreid. Dit fluorescerende verschijnsel is de Range Rover Mystére, de laatste creatie van de Duitse tuner Hamann. Er zijn mensen die voor een dergelijk ontwerp warmlopen, maar bij ons doet deze roze discobal de wenkbrauwen meer dan eens fronsen.

Land Rover heeft met de Range Rover een model in handen dat erg gewild is bij de bekendere tuners in autoland. Zo ook bij Hamann, die bij het maken van de Mystére tot over het uiterste is gegaan. Sommige mensen, waaronder ongetwijfeld Barbie, zullen het mooi vinden, voor anderen zal is dit pure asfaltvervuiling in het kwadraat. Al is het alleen al vanwege de roze lak die de Duitsers aanbrengen op de jongste Range Rover; die lijkt wel gemaakt om als spiegel te dienen.

Aandachtstrekker
De felle lakkleur is slechts de saus voor extra ´smaak´. Aan de basis van de Mysére staat de grootst mogelijke bodykit waardoor de Range Rover een stevige 80 millimeter breder is geworden. Een al evenzo enorme voorbumper, zo mogelijk nog dikker uitgeklopte wielkasten, een aangedikte motorkap en diverse zijskirts completeren het kwartet aan optische veranderingen aan de carrosserie. Die is overigens compleet uit carbon opgetrokken. Daarnaast zijn er ook nog eens een forse achterspoiler en een ander uitlaatsysteem gemonteerd, waardoor aandacht gegarandeerd is.

23 inch
Wat de kosten van dit extravagante pakket is hadden we graag geweten, maar Hamann zegt dat die ´op aanvraag´ van serieuze klanten is. Technische informatie werd wel vrijgegeven. Zo kan de Mystére manueel 40 millimeter dichter tegen het asfalt gezet worden, zonder dat de maar liefst 23 inch metende velgen tijdens het rijden tegen de binnenkant van de wielkasten schuren. Een maatje kleiner kan, maar je moet de dingen niet uit verband trekken natuurlijk...

Gerelateerde artikelen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug

Autonieuws
Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug
> Artikel lezen

Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is

Autonieuws
Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.