Tuning & styling

Lachend natuurrampen tegemoet met de Devolro Diablo

Sommige mensen wijden hun hele leven aan het voorbereiden op een mogelijke ondergang van de wereld of natuurramp. Om zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen het geweld dat de natuur teweeg kan brengen heeft de Amerikaans/Russische tuner Devolro met deze Diablo het ultieme vervoersmiddel.

Aan de basis van de alles overwinnende Devolro Diablo staat een Toyota Tundra, die van zichzelf al niet de minste terreinwagen is. Maar om al het mogelijke te kunnen overwinnen hebben de tuners van Devolro hun uiterste best gedaan om de Japanner de meest heftige situaties te kunnen laten trotseren. De auto is hoger, sterker en extravaganter dan de Toyota.

Beest
Met banden die maar liefst 37 inch meten en een verhoogd onderstel dat nu 15 centimeter verder boven de ondergrond torent hoef je de meeste autowrakken die een tornado of tsunami met zich mee zou kunnen brengen niet eens te ontwijken. Gewoon vol gas vooruit en het zal niet meer veroorzaken dan een gekraak onder de wielen. Vol gas betekent overigens dat de volle 381 pk uit de 5.7 liter V8 op alle vier de wielen overgebracht wordt. Als dat je te min is wordt na een klein vinkje in de optielijst bij ‘Supercharger’ deze Diablo opgevoerd tot een gigantische 520 pk. Even bijtanken met dit beest gaat je echter niet in de koude kleren zitten, aangezien de tank een immense inhoud heeft van 187 liter. Maar ach, wie betaalt er nou nog als de meeste mensen op aarde weggevaagd zijn?

Camper
Zelfs zonder Apocalyps is de Devolro Diablo nog enigszins bruikbaar in extreem ruig terrein. Voor wie die een rondreis door de barre velden van Siberië overweegt is er de mogelijkheid om de Diablo uit te rusten als camper. Het immense voertuig wordt dan van alle gemakken voorzien, zoals een douche, een keukentje, een toilet en maar liefst zes slaapplaatsen. Ideaal voor een reis rond de wereld, of een naderende Apocalyps, niet dan?

Gerelateerde artikelen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?

Autonieuws
Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?
> Artikel lezen

Toyota doet speels op basis van CH-R

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.