Tuning & styling

Lumma CLR 558 GT-S lust Smart fortwo als ontbijt

Het enige dat deze opgepompte Porsche Cayenne en de Smart fortwo edition cityflame gemeen hebben is dat ze beide kanariegeel zijn. Maar dat is voor de Lumma CLR 558 GT-S geen enkele reden om zijn kleurgenoot niet als ontbijt te verorberen.

Normaliter duidt de toevoeging van een extra naam of letter aan de modelnaam op een snellere dan wel exclusievere variant op het al bestaande model, maar niet in dit specifieke geval. Lumma Design heeft al de CLR 558 GT, maar die geweldenaar is tegen de stroom in extremer dan deze GT-S. De nog altijd opzienbarende bodykit van de CLR 558 GT-S is volgens Lumma wat afgezwakt ten opzichte van de GT. Het is wat je noemt ‘afgezwakt’.

13de maand
De 558 GT-S bodykit is verkrijgbaar voor alle motoriseringen van de Porsche Cayenne, maar Lumma Design raadt het vooral aan voor de Turbo-loze modellen. Hun argument daarvoor is simpel: De Turbo-uitvoeringen zijn van zichzelf al lekker dik, maar met het CLR 558 GT-S pakket krijgen de ‘zwakkere’ Cayenne (S, Diesel, Diesel S en GTS) dezelfde visuele aantrekkingskracht als Cayenne Turbo en Turbo S. Wat de ombouw kost? Lumma vraagt € 3.510,- voor het CLR 558 GT-S front en de zij-skirts kosten € 1.725,-. Voor het aandikken van de achterzijde (inclusief diffuser en dakspoiler) vraagt het bedrijf nog eens € 2.670,-. Ook een audiovisueel uitlaatsysteem en de afgebeelde 22 inch wielen? Die vergen een extra investering van respectievelijk € 950,- en € 5.400,-. Zo besteed je je dertiende maand nog een goed.

Gerelateerde artikelen

Zware etappe van start voor nieuwe Porsche Cayenne

Spyshots
Zware etappe voor nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Overheid start onderzoek naar uitstootwaardes Porsche Cayenne

Autonieuws
Overheid start onderzoek naar uitstootwaardes Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne

Autonieuws
Airbus 380 laat zich voorttrekken door Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche Cayenne op schema voor IAA Frankfurt

Spyshots
2018 Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.