Tuning & styling

ABT sleutelt nu al aan Volkswagen Golf VII

Hij staat nog niet eens in de showroom en nu wordt de gloednieuwe Volkswagen Golf al door tuners onder handen genomen. Het gerenommeerde Abt Sportsline heeft rap gewerkt want er is niet alleen een bodykit maar ook motortuning voor de hele range beschikbaar.

We mochten een paar weken geleden al plaatsnemen achter het stuur van de nieuwe Volkswagen Golf VII, en dat terwijl de werkelijke leveringen nog op gang moeten komen. Desalniettemin is er geen tijd te verliezen als je haantje de voorste wil zijn en als eerste een aangepaste Golf VII aan het publiek wil tonen. Abt Sportsline is gespecialiseerd in auto´s van het VAG-concern en wist dus waarschijnlijk sneller dan anderen waar potentiële verbeterpunten lagen bij de nieuwe Golf.

Looks
Abt benadrukt dat het de Golf sportiever wil maken maar waakt er ook voor dat de alledaagse, praktische kant van het model behouden blijft. Dus geen extreme verlaging of vele allerhande spoilers, maar subtiele, doch aanwezige tweaks. Aan de voorzijde werden de grille en spoiler aangepast en kregen de koplampen stickers voor een ‘booskijk-effect’. Verder naar achteren uiteraard bredere zij-skirts en helemaal achteraan is een soort kofferbakgrille gemonteerd. De twee uitlaatpijpen aan weerszijden van de diffuser bij een beetje getunede auto natuurlijk niet ontbreken.

Motortuning
Opvallend snel erbij is Abt wat betreft motortuning voor de Golf VII. Voor het complete motorenpalet is er meer kracht verkrijgbaar. Een opsomming van de vermogenswinst: de 1.2 TFSI gaat van 86 naar 105 pk, de 1.4 TFSI heeft nadien 165 in plaats van 140 pk terwijl de kleinste diesel, de 1.6 TDI, na een krachtkuut 125 pk eruit perst. Af fabriek is dit 105 pk. Tot slot de 150 en 184 pk sterke varianten van de 2.0 TDI, die kunnen worden opgeschroeft tot respectievelijk 180 en 210 pk.

Gerelateerde artikelen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.