Tuning & styling

Vorsteiner doet GTS5-spoiler in de losse verkoop

Een maand geleden presenteerde Vorsteiner een M3 waarbij BMW’s eigen 1-serie M Coupé bleekjes wegtrekt. Gebombardeerd tot GTS5 behoort het tot de meest brute M3’s die we ooit zagen en met een oplage van 40 stuks ook tot de exclusiefste. Kennelijk overtreft de vraag het aanbod want nu komt Vorsteiner met een ´mildere´ versie van die GTS5.

Teleurgestelden die niet tot de nieuwe eigenaren van de M3 GTS5 behoren komt Vorsteiner nu tegemoet door de agressieve frontspoiler van dat model in de losse verkoop te gooien. De bumper die uit één geheel lijkt te bestaan is een rechtstreekse kopie van die van de GTS5. Maar Vorsteiner houdt hem exclusief want ook hiervan is de productie gelimiteerd. Tot 88 stuks om precies te zijn.

Carbon
Zoals de kenners zullen weten zijn additionele carrosseriepanelen van Vorsteiner altijd opgetrokken uit koolstofvezel, zo ook de GTS5-spoiler dus. Gezien het oppervlak van de bumper vragen we ons af of je met het GTS5-front gewicht bespaart ten opzichte van het af-fabriek exemplaar, maar prestatieverhogend is het dankzij het design sowieso. Door de grotere, maar ook precies uitgekiende openingen zou de V8 vlak daarachter aanzienlijk beter kunnen ademen, aldus de Amerikaanse tuner. Ook de remmen profiteren van de betere koeling door de verticale sleuven aan de uiteinden van de zwaar gestileerde voorspoiler. ´t Is maar even dat je het weet.

Gerelateerde artikelen

Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M4 Coupé is net een tikkel

Spyshots
> Artikel lezen

Welk paradepaardje is BMW M hier aan 't bekokstoven?

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.