Tuning & styling

Hamann M5: de overtreffende trap

Elke tuner wil graag het laatste woord hebben als het om de M5 gaat en Hamann lijkt daar voorlopig in te slagen. Zowel boven als onder de motorkap werd flink gesleuteld met een waanzinnige krachtpatser tot gevolg.

Toen vorig jaar de nieuwe BMW M5 het levenslicht zag staken ook wij de lof niet onder stoelen of banken. Vorige maand werd al bekend dat zowel G-Power als AC Schnitzer los waren gegaan op het Beierse icoon. Driemaal is scheepsrecht moet Hamann gedacht hebben want hun M5 steekt op papier ver boven zijn getunede broertjes uit.

Looks
Het koetswerk werd grondig onder handen genomen door de tuner die al 25 jaar aan BMW’s sleutelt. De bedoeling van het nieuwe ontwerp is de nadruk op de breedte van de auto te leggen. Om dit te bereiken werden de wielkasten aan de voorzijde met 25 mm en aan de achterzijde met 30 mm vergroot. Hoewel de nieuwe voorbumper is uitgerust met LED-dagrijverlichting is deze er vooral op gericht om zoveel mogelijk lucht naar de motor te sturen en de neerwaartse druk op het wegdek te vergroten. Ook aan de zij- en achterkant zijn aerodynamische tweaks aangebracht om de rij-eigenschappen zo optimaal mogelijk te houden. Combineer dit met twee spoilers en de Hamann M5 kleeft aan de weg. Ook op hoge snelheden. De 21 inch wielen zijn de final touch van deze über-M5.

Power
Hoewel de exacte details van de onderhuidse wijzigingen nog niet duidelijk zijn licht Hamann wel alvast een tipje van de sluier op. De tuners uit Laupheim hebben gesleuteld aan zowel het motormanagement als het uitlaatsysteem en de resultaten zijn op zijn zachts gezegd beestachtig. Een vermogenstoename van 160 pk ligt in het verschiet wat het totaal op bijna 670 pk zou brengen. De trekkracht was blijkbaar met 680 Nm ook wat gewoontjes en werd opgekrikt naar een ongelofelijke 900 Nm. Arme banden.

Prijs
De Hamann M5 zal later dit jaar met de performance-upgrade in de verkoop gaan voor een nog onbekende prijs. Een exemplaar met alleen de stylistische wijzigingen is reeds te koop en staat voor € 189.900,- in de boeken.

Gerelateerde artikelen

BMW laat 5-serie handsfree Las Vegas verkennen

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.