Tuning & styling

Range Rover Evoque aangepakt door Loder1899

Als het aan de heren bij Loder1899 ligt is de Range Rover Evoque wat gewoontjes en doet een opvallend sausje de Brit meer dan goed. Zowel boven als onder de motorkap werd er gesleuteld, met de Horus als resultaat.

De Beierse tuners van Loder1899 vonden de Evoque wat alledaags en creëerde de Horus, een Evoque die naar de sportschool lijkt te zijn geweest. De naam is geïnspireerd op een Egyptische god maar wij vinden de Horus eerder thuishoren in een rap-video dan aan de voet van de piramides van Gizeh. Naast het krijgen van een ander kleurtje zijn de wielkasten ook flink gegroeid. Dit was nodig om plaats te bieden aan de enorme 23 inch Elements IV wielen en het 315/35R23-rubber dat daar omheengelegd wordt. Het vermogen van de 2.2 liter dieselmotor die als basis wordt genomen voor de Horus is opgeschroefd van 190 naar 220 pk. Om de toename in vermogen effectief te kunnen gebruiken op de weg wordt de ophanging vervangen en de diffuser vergroot.

Alles of een beetje?
Vind je het totaalpakket een beetje te veel van het goede dan kunnen de mannen van Loder1899 ook de individuele upgrades van de Horus op jouw auto toepassen. Zo betaal je voor alleen de difuser € 583,- terwijl voor het tunen van de motor € 1.299,- dient te worden afgerekend. De potente Horus toch compleet voor de deur? Dan komt er € 12.047,- onderaan de rekening te staan, en dat is vanzelfsprekend zonder de donorauto.

Gerelateerde artikelen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Road Rover' derde modellijn van Land Rover

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8

Autonieuws
Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.