Tuning & styling

Reifen Koch Konquistador laat spierballen rollen

Reifen Koch is van origine een velgenboer en zodoende niet echt een bekende naam in de wereld van autotuning. Met de Konquistador, een verbouwde Ford Mustang, doen ze wel een poging.

Op de Shelby’s en de creaties van Hennessey Performance na zijn getunede Ford Mustangs vrij schaars. In dat opzicht heeft Reifen Koch een uitstekende donorauto gekozen om aan naamsbekendheid te werken. En ook de manier van exterieurtuning mag gerust anders genoemd worden dan we gewend zijn. De creaties van de gevestigde orde zijn zowaar bescheiden van stuk vergeleken met de Konquistador van Reifen Koch die grossiert in grof spoilerwerk en staat op 20 inch ‘Gotham’-wielen. Een bedrag van € 4.500,- dien je af te tikken voor een set van vier met daaromheen 265 mm breed rubber van Dunlop vóór en 305 mm achter.

Eleanor
Dat Reifen Koch met een half dichtgeknepen oog naar de beroemde Ford Mustang “Eleanor” GT500, de ster in de blockbuster “Gone In Sixty Seconds”, heeft gekeken is daarnaast te zien aan de kleurstelling, de striping en de installatie van zijwaartse uitlaatpijpen. Mogelijkerwijs dragen ze ook bij aan het toegenomen vermogen van de 4.6 liter V8 (420 pk). Een in hoogte verstelbare voorophanging is aangebracht om het nemen van drempels gemakkelijker te maken en ook beschikt de Reifen Koch Konquistador over een remsysteem van Brembo. Voor de totale conversie vraagt de tuner € 8.000,- (exclusief wielen).

Gerelateerde artikelen

Binnenkort (ook) 3D-kijken in de auto?

Autonieuws
> Artikel lezen

Potje golf? Laat je hierin rijden.

Lifestyle & design
Caddyshack Golf Cars
> Artikel lezen

Doe eens gek… huur een Shelby Mustang GT-H

Autonieuws
Doe eens gek... huur een Shelby Mustang GT-H
> Artikel lezen

Eenmalige lancering: Ford Mustang Apollo Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kan Ford's 5.2 Shelby-V8 daadwerkelijk

Autonieuws
Ford Shelby Mustang V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten