Tuning & styling

Hamann doet Range Rover 5.0 V8-Supercharged

Hamann is een kei is het verzinnen van de meest wervelende pseudoniemen voor hun creaties. Hun laatste project krijgt enkel de bijnaam “Premium”. Simpel, maar dat neemt niet weg dat deze opgekalefaterde Range Rover 5.0 V8-Supercharged enkel luxueuzer is aangekleed.

Premium kan bij deze Range Rover van Hamann in de breedste zin van het woord worden opgevat. De SUV won aan kracht, werd letterlijk dikker op zijn assen gezet en is behangen met hoogwaardige spullen. Motorisch kreeg de achtcilinder er 20 pk en 35 Nm bij. Een bescheiden toename voor een blok met supercharged. Anderzijds, een spurt naar 100 km/h in slechts zes tellen voor een kolos als de Range Rover dwingt nog altijd louter respect af. Ook de topsnelheid van 227 km/h mag er zijn.

Plaatwerk
Visueel valt er meer te halen. Hamann voorzag de Range Rover van een ferme bodykit. Alsof de prestigieuze Brits nog niet plomp genoeg was stipte de tuner de vierkante oervormen nog eens aan. Door additionele opzetstukken is de auto nog breder geworden; vóór met 60 mm en achter 70 mm. Om Moeder Natuur door het toegevoegde plaatwerk enigszins tegemoet te komen is er achterop een dakspoiler gemonteerd. Die moet eraan bijdragen dat de 22 inch wielen ook op hogere snelheden contact met het wegdek blijven houden. De getoonde exemplaren zijn driedelig gesmeden en van het type Design Edition Race. Andere smaken van gelijke grootte zijn tevens mogelijk.

Versiersels
Foto´s zijn er niet, maar men laat weten dat het interieur rijkelijk is gedecoreerd met onder andere leder en alcantara. Hamann koos voor sober zwart, maar meer frisse en ook tropische kleuren- en combinaties zijn te verkrijgen en desgewenst afgewerkt met contrasterende stiksels en afgewisseld met onedele (aluminium, carbon) of natuurlijke materialen (hout).

Gerelateerde artikelen

Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug

Autonieuws
Stunt: Range Rover rijdt over papieren brug
> Artikel lezen

Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is

Autonieuws
Au! Vreemdgaan maakt meer kapot dan je lief is
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.