Tuning & styling

Mercedes en AMG V8-biturbo opgevoerd door Brabus

Vermogen te over bestaat niet. Daarom bestaan er bedrijven als Brabus die plezier halen en geld verdienen met het opvoeren van al zeer krachtige motoren. Onlangs rondden ze hun laatste project af: de V8-biturbo van zowel Mercedes als AMG.

Allereerst de 4.7 liter V8-biturbo van Mercedes. Die levert normaliter in de 500-serie van de S en CL al een kloeke 435 pk en 700 Nm. Klop aan bij Brabus en zij weten er vrij simpel 490 pk en 780 Nm van te maken. Deze zogenaamde 490 PowerXtra CGI performancekit is verkrijgbaar voor € 4.900,- en bestaat feitelijk uit niets meer dan een plug-and-play module die geïntegreerd wordt in het motormanagementsysteem. Nog meer kracht voor de dubbelgeblazen achtcilinder van Mercedes is er met de 520 PowerXtra CGI performance kit. Het vermogen stijgt dan naar 520 pk waarbij het maximale koppel op 820 Nm komt te liggen. Inbegrepen bij deze € 5.900,- kostende krachtkuur is een aanvullende intercooler en een topsnelheid van 300 km/h.

AMG V8
Met de AMG V8-BiTurbo in de S 63 en CL 63 wist Brabus ook indrukwekkende dingen te doen. De vermogensafgifte is afhankelijk van het feit of de 5.5 liter achtcilinder af fabriek wel of niet is uitgerust met het AMG Performance Package. Zonder bedraagt het nieuwe vermogen 584 pk, een toename van veertig paardenkrachten. Ook neemt de trekkracht toe, en wel naar 900 Nm. Voorzien van het AMG Performance Pack gaat het vermogen en koppel naar respectievelijk 620 pk en 1.000 Nm. Dat is nagenoeg evenveel als de 65 AMG, alleen vraagt Brabus slechts een kleine zesduizend euro voor dit trucje terwijl het prijsverschil tussen een S 63 en S 65 in Nederland € 126.500,- bedraagt. Daarbij accelereert een S 63 voorzien van de PowerXtra CGI tuningkit in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid komt op 320 km/h. Beide zijn cijfers waar de S 65 AMG niet aan kan tippen.

Gerelateerde artikelen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Concept wil een hap uit de Panamera
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.