Tuning & styling

Carlsson scherpt eigen C25 aan

Hoe spectaculair en exclusief ook, Carlsson krijgt de C25 niet verkocht. In navolging daarvan presenteert het de C25 Royale Super GT, een verbeterde versie van hun eerste eigen supercar.

Een jaar geleden maakte tuner Carlsson trots melding van de C25, hun eerste eigen sportwagen op basis van de Mercedes SL 65 AMG. Onder de kap een opgevoerde V12-BiTurbo met 753 pk en een begrensde koppel van 1.150 Nm. In 3,7 seconden is de 100 km/h aan te tikken en ophouden met versnellen doet de Carlsson C25 pas bij 352 km/h. Los van de verbluffende prestaties heeft de tuner van Mercedessen de auto helemaal volgepropt met luxe en exotische materialen. De gehele body is opgetrokken uit koolstofvezel wat de C25 180 lichter maakt dan het origineel. Toch lijkt Carlsson moeite te hebben de C25 aan de man te brengen en dat terwijl de exclusiviteit gegarandeerd is met 25 te bouwen exemplaren, slechts één per land waarin de tuner actief is.

C25 Royale
Met de C25 Royale Super GT geeft Carsslon extra ruchtbaarheid aan hun geesteskindje. De auto is op meer dan 70 punten aangepast om van de C25 Royale een nog betere sportwagen voor alledag te maken. Hoewel de specificaties ongewijzigd zijn, is de Carlsson C25 Royale technisch nog eens onder de loep genomen en verfijnd. De verbeteringen zitten in de marges, maar het komt erop neer dat de C25 Royale nog lekkerder stuurt en prettiger rijdt op zowel het circuit als op de openbare weg. 

Richting de € 1 mln
Wat betreft aankleding kan de klant helemaal, maar dan ook echt helemaal losgaan. Een 24-karaats gouden interieur bijvoorbeeld is geen enkel probleem. De kosten daarvan bedragen € 156.000,- bovenop de basisprijs die al ver boven de half miljoen euro ligt. Afijn, de luxemogelijkheden zijn grenzeloos, altijd al zo geweest bij Carlsson. Keramische remschrijven behoren overigens al wel tot de standaarduitrusting, net als comfortstoelen met massagefunctie.

Gerelateerde artikelen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Tips hoe veilig te rijden op sneeuw en ijs

Autonieuws
4. Zinloos uitlaatgeweld
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.