Tuning & styling

Hamann tovert BMW X5 om in Flash Evo M

Als je je auto naar Hamann in Laupheim brengt dan krijg je gegarandeerd een indrukwekkend apparaat mee terug. Zeker als de basis een BMW X5 M is. Hamann bouwt de auto naar wens voor je om tot Flash Evo M.

Hamann vindt zelf dat de X5 M al behoorlijk indrukwekkend van de productielijn bij BMW rolt. Maar ja, het zou geen echte tuner zijn als men er niet nog veel meer imposants van zou maken. En dus werd er een Flash Evo M-bodykit ontworpen. Een enorme voorbumper, carbon motorkap, indrukwekkende opzetstukken op de spatborden en natuurlijk een lekker opvallende achterspoiler. Nee, je hoeft niet bang te zijn dat je niet genoeg opvalt.

Wielen
Wie zich in de X5 M van Hamann voortbeweegt rolt op 22 of 23 inch lichtmetalen wielen. Het is maar net welke maat je groot genoeg lijkt! Bovendien is de auto ook nog eens 30 mm verlaagd. Je zult bijna geen comfort meer over houden.

Interieur
Stap je in dan zul je bij deze demo van Hamann even van de schrik moeten bekomen. Waar BMW’s ontwerpers altijd moeite doen om het interieur zo clean mogelijk te houden hebben ze bij Hamann alles uit de kast getrokken om het binnenste van de X5 juist zo opvallend mogelijk te maken. Leer, alcantara, opvallend carbon en een combinatie van rode en zwarte materialen. Het knalt je letterlijk tegemoet. Is het niet je smaak? Niet gevreesd, Hamann kan het interieur geheel naar wens voor je aankleden.

300 km/h
Je had ‘em natuurlijk al aan voelen komen: Hamann heeft ook de motor aangepakt. Want ja, met standaard 555 pk en 680 Nm behoor je immers tot het gepeupel, is het niet?! Met een geoptimaliseerde ECU, een sportuitlaatsysteem en speciale katalysator perst Hamann er gewoon even 670 pk en 950 Nm uit. De topsnelheid ligt rond de 300 km/h. Stoppen is overigens ook geen probleem. De 405 mm grote remschijven zetten je binnen no-time stil.

Gerelateerde artikelen

BMW M5, Marina Bay blauw past bij jou

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.