Tuning & styling

Senner Tuning pakt Audi A1 beet

Het vrij onbekende Senner Tuning heeft zich al heel rap over de Audi A1 gebogen. En volgens de tuner kon het, zoals altijd bij tuners, nog wel wat sportiever. De serie met aanpassingen die Senner Tuning op deze Audi A1 heeft doorgevoerd concentreren zich dan ook vooral op de rijervaring.

Op het moment van schrijven logeert de Audi A1 voor de laatste nacht bij ons op de redactie. En ja, dan lees je een binnenkomend persbericht over een getuned exemplaar toch met wat extra belangstelling. Na Abt Sportsline is Senner de tweede tuner die zich om de A1 bekommerd heeft. En de tuner biedt een mooie mix van technische en optische tuning.

Meer pk´s, meer sportiviteit
Om te beginnen heeft men het motormanagement van de 1.6 liter TDI-motor aangepast. Die levert voortaan 140 in plaats van 105 pk en 310 in plaats van 250 Nm. Uit ervaring weten wij dat je met die 105 pk motor al heel goed voor de dag kunt komen, dus met nog eens 35 pk extra wordt het simpelweg feest. Om dat alles goed over te kunnen brengen en de sportiviteit extra kracht bij te zetten monteert Senner sportveren van KW en instelbare schokdempers. Schroef er vervolgens de opvallende Barracuda Voltec T6 lichtmetalen wielen in niet minder dan 18 inch onder en het smoelt ook nog eens echt sportief. Het sportuitlaatsysteem had van ons niet echt gehoeven, het is immers een TDI, maar de 90 mm metende uitlaatpijpen smoelen wel lekker.

Alles kan
Wie niet helemaal tevreden is met de mogelijkheden die Audi zelf allemaal biedt om de A1 aan te kleden kan volgens de tuner ook in Ingelheim, waar Senner gevestigd is, terecht. Een lederen interieur in een kleur naar wens? Speciale vloermatten, aluminium accessoires of tuning voor de andere motoren? Senner geeft aan dat men voor elke uitdaging in is!

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Audi A1 en S1 bekend

Autonieuws
Audi A1 prijzen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.