Spyshots

De halfnaakte waarheid van de nieuwe BMW 5

Nog een klein halfjaar te gaan en dan zal de nieuwe BMW 5-serie schitteren in Genève. Gaandeweg zijn showdebuut verliest de Fünfer steeds meer camouflage en dit zijn de laatste beelden die bij ons binnendruppelden.

BMW legt de waarheid over hun nieuwe 5 vrijwel bloot. Slechts een vleugje fantasie is nodig om het volledige lijnenspel van de nieuweling denkbeeldig voor ogen te zien. De nieuwe 5-serie bevat veel overeenkomsten met de 5-serie GT. Het belooft een flinke jongen te worden als we de auto zo door zijn natuurlijke habitat zien struinen. Het model, die binnen de fabriekspoorten gebukt gaat onder de codenaam F10, zal licht groeien ten opzichte van de huidige F60. Het grootste verschil zit ‘m in de wielbasis die met maar liefst 10 cm toeneemt. En dat betekent veelal meer bewegingsvrijheid voor de inzittenden.

Viercilinders
Het motorenpallet zal met name bestaan uit smeuïge zescilinders voorzien van de moderne Twin-Scroll turbotechniek. Schrik niet, maar er wordt zelfs gesproken over enkele vierpitters. Dit uiteraard met downsizing als reden. Echter, BMW kende zullen deze viercilinders krachtig genoeg zijn om de 5-serie merkwaardig voort te stuwen. Dat er ook weer een M5 komt is inmiddels bekend.

De nieuwe BMW 5-serie zal worden onthuld in Genève en zal een paar maanden daarna de dealers bereiken. De Touring volgt zijn Sedan-broeder later in 2010.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW M5 voor 't eerst en plein public

Spyshots
Spyshots BMW M5
> Artikel lezen

Wordt de BMW 5-serie weer een opwindende sportsedan?

Spyshots
Wordt de nieuwe BMW 5-serie weer een opwindende sportsedan?
> Artikel lezen

Alpina B5 Bi-Turbo pas uitgeaccelereerd bij 328 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW antwoordt op Audi's RS Performance-modellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten