Spyshots

Mule Toyota/Subaru compacte sportauto

Het is al enige tijd bekend dat Toyota en Subaru samen werken aan een compacte sportauto. Deze compacte coupé zal op de achterwielen worden aangedreven door een boxermotor en als Toyota en als Subaru verkocht gaan worden.

Toyota heeft inmiddels een belang van bijna 20 procent in het Japanse Fuji Heavy Industries, het moederbedrijf van Subaru. In 2008 maakten beide fabrikanten bekend samen aan de ontwikkeling van een compacte sportauto werken. Eind 2011 moet het model in een compleet nieuwe fabriek van de band rollen. Voor de aandrijving zorgt een boxermotor van Subaru. Beide modellen zullen echter wel onder eigen merknaam verkocht worden.

Testmule
Of de auto´s ook een eigen identiteit krijgen is vooralsnog moeilijk te zeggen. De kans is natuurlijk wel groot want het imago van Subaru en Toyota ligt mijlenver uit elkaar. Op dit moment valt daar nog weinig over te zeggen. De eerste testmule hebben we inmiddels op de Nürburging betrapt, maar zoals je op de foto´s kunt zien is daar weinig van te maken. Het is een samengeraapt model met vooral elementen van de Impreza.

FT-86 productiemodel?
De kans is groot dat Toyota ons enkele weken geleden al een voorproefje heeft gegeven met de presentatie van de FT-86 conceptcar. Bij het presenteren van dat model lieten de Japanners weten dat deze compacte sportauto in 2011 op de markt komt, achterwielaangedreven is en in het vooronder een 2.0 liter boxermotor van Subaru huisvest. Het moet vreemd lopen als deze mule daar geen voorbode van is!

Meer foto´s van deze mule vind je op Spyshots.nl

Gerelateerde artikelen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.