Spyshots

Toch komst BMW vierdeurscoupé?

BMW liet onlangs weten geen heil meer te zien in het lanceren van een viersdeurscoupé op basis van de 7-serie en trok de stekker uit het project. Maar nu verscheen er een nerveuze testrijder in een soortgelijk prototype langs de camera van onze fotograaf. Zou de auto - met als werktitel CS - er dan toch komen?

Begin 2007 toonde BMW de CS Concept tijdens de Shanghai Autoshow. Een prachtig gelijnd studiemodel op basis van de 7-serie dat BMW positioneert tussen de Maserati Quattroporte en de Porsche Panamera. De Duitsers bestempelen de CS Concept dan ook als een vierdeurs limousine maar dan langer, wijder en lager. Kortom, een sedan met trekjes van een coupé. Een vierdeurscoupé dus.

In Azië gewild
Het zou de strijd aan moeten gaan met de eerder genoemde concurrenten en auto’s als de Aston Martin Rapide en Mercedes-Benz CLS. Echter liet BMW weten geen heil meer in het project te zien en trok de stekker uit het ontwikkelingsproces. Een auto zoals de CS Concept zou er niet meer komen. Althans, dat zei BMW’s CEO Norbert Reithofer onlangs. De economische malaise zou de vraag naar dit soort (dure) modellen nekken en daarom uiteindelijk meer geld kosten dan opleveren. BMW verklaart overigens zelf dat de projectstop te maken heeft met het feit dat ze zich meer willen richten op kleinere modellen, zoals de X1. Dat laatste kan wel zo zijn, maar dat wil niet meteen zeggen dat een auto van het kaliber CS niet overal slecht ontvangen zal worden. Zo zijn de Aziaten, maar ook de Russen, dol op limousine’s uit het dure segment. Duurdere merken doen het in deze mindere tijden daar dan ook nog behoorlijk goed.

Wel of niet?!
Misschien was het BMW om ons op het verkeerde been te zetten of hebben ze daadwerkelijk even de stekker losgekoppeld, maar voor de camera van onze fotograaf verscheen toch echt deze ‘mule’ met verdacht veel overeenkomsten van de CS Concept. De foto’s werden geschoten voor het hoofdkantoor van BMW in München. Bovendien was de testrijder zichtbaar nerveus toon de camera flitste en vertrok met hoge spoed richting de horizon. Het prototype zag er inderdaad langer en lager uit dan een 7-serie, aldus onze bron. Terwijl de achterzijde nog was geleend van het huidige vlaggenschip, is aan de voorzijde goed zichtbaar waar de overeenkomsten met de CS zitten. Om een beeld te geven hoe het productiemodel van de CS Concept eruit komt te zien, hebben we een tweetal impressies toegevoegd. De lange motorkap doet een krachtige motor in het vooronder vermoeden, en stijlelementen van de - nu al legendarische Z8 - geven de auto een knipoog naar het verleden. Of de BMW CS Concept er uiteindelijk nu wel of niet komt is nog steeds onzeker. De geruchtenstroom zal dankzij deze foto’s in ieder geval wel weer aangewakkerd worden.

Gerelateerde artikelen

BMW en LEGO ontwikkelen zwevende motor

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda's topdesigner gaat BMW's tekenen

Autonieuws
Skoda's topdesigner gaat BMW's tekenen
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW M2 zit M3 op de hielen

Spyshots
> Artikel lezen

Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom

Autonieuws
Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.