Spyshots

Peugeot 3008 mengt zich in midi-MPV-segment

Bijna alle merken die in het C-segment opereren, leveren tevens een succesvolle midi-MPV. Peugeot is hierin nog een ontbrekende speler. Met de komst van een midi-MPV op basis van de 308 gaat daar verandering in komen. Na alle waarschijnlijkheid gaat de nieuweling als Peugeot 3008 door het leven.

Nadat we eerder de heftig bedekte Peugeot 3008 betrapten in het koude Scandinavië, kwamen we het ditmaal tegen onder de meest hete omstandigheden. Het gaat om een MPV-variant op basis van de 308. Al jaren lang maken de Renault Scénic, Opel Zafira, Citroën C4 Picasso en de Volkswagen Touran de dienst uit in dit segment. En deze merken scoren behoorlijk met hun ruimtewagens. Voor Peugeot moet dit een doorn in het oog zijn geweest, dus wordt het tijd om de aanval in te zetten. Hetzij wat laat.

Schuifdeuren à la 1007
Het is nog steeds zeer moeilijk te bepalen hoe het lijnenspel van de Peugeot MPV eruit komt te zien. Daar is de camouflage te uitbundig voor. De 308 dient in ieder geval als basis voor de ruimtewagen. Uiteraard verwachten het typische front dat de Fransen de afgelopen jaren hebben doorgevoerd op andere modellen. Tevens hebben wij ons laten vertellen dat Peugeot haar nieuwe MPV voorziet van een aantal innovatieve technieken die de concurrentie versteld doet staan. Ook is bekend dat de 3008 plaats biedt aan zeven inzittenden. In- en uitstappen gaat eenvoudig middels een schuifdeur à la Peugeot 1007.

Motoren
De 3008 zal worden uitgerust met een geheel nieuwe generatie benzine- en HDI-dieselmotoren met een maximale cilinderinhoud van 2.4 liter. Hopelijk beschikken wij binnenkort over meer details en foto’s van de nieuwe Peugeot midi-MPV. Wij houden je op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Peugeot gaat los met de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Autonieuws
Peugeot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.