Spyshots

Eerste beelden Porsche’s kleine Cayenne (Roxster)

Dit is het bewijs dat Porsche werkt aan een SUV onder de Cayenne. De compacte SUV van Porsche zal vermoedelijk Roxster gaan heten en moet de concurrentie aan gaan met de BMW X3, Mercedes GLK en Audi Q5.

De geruchten over de komst van een kleine Cayenne doen al lange tijd de ronde. Ondanks dat Porsche keihard ontkent – men is daar volgens eigen zeggen zeer druk met de nieuwe 911 en de Panamera – blijven de geruchten de kop op steken. Zo legde Porsche enige tijd geleden de naam Roxster vast en is de Cayenne nog steeds de meest succesvolle Porsche ooit. Reden genoeg voor de sportautofabrikant om het gamma verder uit te breiden.

Prototype
Na alle geruchten komt er nu eindelijk een einde aan de twijfel. In de buurt van het zwaar beveiligde ontwikkelingscentrum van Porsche in Stuttgart werd dit prototype namelijk betrapt. De auto is voor het eerst de openbare weg opgelaten en heeft zijn eerste testronden op de Nürburgring inmiddels ook voltooid.

Q5-basis?
Volgens diverse bronnen zal de Roxster worden ontwikkeld in samenwerking met Audi. De Q5 dient daarbij als basis. Daarmee haalt Porsche hetzelfde trucje uit als met de Cayenne die in samenwerking met Volkswagen (Touareg) ontwikkeld is. Mogelijk doet daarmee ook de dieselmotor zijn intrede binnen het modellengamma van Porsche.

Rond 2010 op de markt
Wanneer de Roxster op de markt zal komen is op dit moment onbekend. Gezien de status van het prototype houden wij het op 2010.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Singer en Williams F1 smeden samen ultieme retro-911

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop de traagste Porsche ooit gebouwd

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911

Autonieuws
Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911
> Artikel lezen

Porsche Boxster-toetje in aantocht: de 718 Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.