Spyshots

Aston Martin V12 Vantage RS gaat in productie

De Aston Martin V12 Vantage RS gaat in productie en deze foto´s bewijzen dat. Deze week is Aston Martin begonnen met hogesnelheidstesten op de Duitse Nürburgring waar er alles aan wordt gedaan om de afstelling tot in detail te perfectioneren. Met 600 pk onder de motorkap is dit de snelst accelererende Aston Martin ooit.

Eind 2007 presenteerde Aston Martin de conceptcar V12 Vantage RS. Vol trots liet de Britse fabrikant weten dat dit de snelst accelererende Aston Martin ooit is. Onder de motorkap ligt de 6.0 liter V12 die we kennen uit de inmiddels niet meer leverbare Vanquish S. De 600 paardenkrachten die op de achterwielen worden overgebracht weten een acceleratie van 0-100 km/h in 4 seconden te realiseren.

Beproeving op de Nürburgring
Aston Martin liet bij de onthulling van de conceptcar al weten dat een kleine serieproductie overwogen werd. Nu is duidelijk dat het niet bij een overweging gebleven is maar dat de Britten groen licht hebben gegeven voor de verdere ontwikkeling. Op de Duitse Nürburgring werden deze week dan ook de eerste testronden gereden met een prototype. Tijdens de hogesnelheidstesten zullen de motor, het onderstel en de remmerij tot in detail worden afgesteld en beproefd. Ook het speciaal voor dit model ontworpen exterieur wordt beproefd op aërodynamica. We zien onder meer grote luchtinlaten in de motorkap, speciale wielen en een achterspoiler.

Productie in 2009
In het eerste kwartaal van 2009 gaat de Aston Martin V12 Vantage RS in productie. Het is de verwachting dat het productiemodel het moet stellen met ongeveer 550 pk in plaats van de 600 trappelende paarden uit de conceptcar.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie

Autonieuws
Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie
> Artikel lezen

Porsche wint Le Mans 2017, Toyota diep teleurgesteld

Autonieuws
Porsche wint Le Mans 2017, Toyota
> Artikel lezen

Hoeken met de nieuwe Aston Martin Vantage op de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Doen! Jezelf trakteren op deze ultragave Aston Martin V8 Sportsman

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Aston Martin Vantage: dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af
> Artikel lezen

Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max

Autonieuws
Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.