Spyshots

Kia Mesa: full-size SUV van Kia

De Kia Mesa is de nieuwe grote SUV van de Koreanen. De Mesa werd in 2005 als conceptcar gepresenteerd op de NAIAS in Detroit en wordt in 2008 werkelijkheid. De Mesa zal plaats bieden aan zeven personen, worden gepositioneerd boven de Sorento en leverbaar worden met krachtige motoren en veel comfortverhogende zaken.

Op de North American International Auto Show in januari 2005 presenteerde Kia de conceptcar KCD-II alias Mesa. De conceptcar was duidelijk ontworpen voor de Amerikaanse markt en is met zijn 22 inch lichtmetalen wielen, enorme wielbasis van 2,95 m en het zespersoons interieur een SUV van formaat. Daarmee is de conceptcar een flinke slag groter dan de Sorento. Destijds al werd aangegeven dat de conceptcar een blik in de toekomst van Kia geeft. Dat blijken geen loze woorden, want de Mesa gaat er ook daadwerkelijk komen.

Zevenpersoons
Het interieur van de Mesa zal plaats bieden aan zeven personen. Aangezien de Mesa boven de Sorento wordt gepositioneerd betekent het ook dat er veel luxe en comfort van het model mag worden verwacht. Denk daarbij aan tal van elektrische snufjes, een gescheiden climate control, een uitgebreid entertainmentsysteem en veel opbergruimte. 

Krachtige motoren
Onderhuids belooft Kia in ieder geval een zescilinder benzine- en dieselmotor. Daarmee komt Kia eindelijk tegemoet aan de vraag naar een krachtige dieselmotor. Het onderstel zal worden voorzien van adaptieve schokbrekers die in hoogte instelbaar zijn. Hiermee wordt veel comfort gegarandeerd en kan de Mesa bovendien in het terrein zijn mannetje staan. Vierwielaandrijving met een lage gearing zal dan ook op elke Mesa standaard zijn. Er gaan verder speculaties over een V8. Kia heeft aangegeven dat er een V8 in de Mesa past en daarmee zorgt de fabrikant voor veel discussies. Wie weet!

2008
De introductie van de Mesa staat vermoedelijke gepland voor de NAIAS in Detroit (januari 2008). In de loop van 2008 zal het model bij de Europese dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.