Spyshots

Roewe 450: productiemodel W2 concept

Roewe komt naar Europa met de Roewe 450. Na de presentatie van de conceptcar W2 op de Auto Show in Shanghai kregen we al een voorproefje van het nieuwe model. Inmiddels is ook een prototype van het productiemodel in Europa betrapt.

Het Chinese Roewe heeft zeer concrete plannen om ook in Europa de markt te bestormen. Momenteel voert de fabrikant de 250 en 750 (klonen van de Rover 25 en 75) in haar thuisland. De rechten op de 45 had SAIC (het moederbedrijf van Roewe) niet kunnen bemachtigen. Geen probleem, want de Rover 45 is een oud en achterhaald model. Roewe nam dan ook zelf het initiatief om een compleet nieuw model te ontwikkelen.

Voorproefje met de W2 Concept
Op de Auto Show in Shanghai presenteerden de Chinezen de W2 Concept. Deze conceptcar is een voorbode van de Roewe 450 zoals die tegen het einde van dit jaar op de markt zal komen. Inmiddels is ook een testprototype betrapt. Het model is nog zwaar gecamoufleerd, maar veel te verbergen hebben de Chinezen niet meer. De conceptcar W2 geeft immers al een zeer goede indruk van het op stapel staande model.

Prototype betrapt in Europa
Zoals gezegd zal Roewe de 450 ook in Europa op de markt brengen. Mede om die reden werden de wintertesten uitgevoerd in het nog steeds koude Noord-Scandinavië.

Gerelateerde artikelen

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Autonieuws
> Artikel lezen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Tips hoe veilig te rijden op sneeuw en ijs

Autonieuws
4. Zinloos uitlaatgeweld
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.