Spyshots

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Toeval bestaat niet. Want daags nadat de nieuwe G-klasse van Mercedes is uitgelekt, spot onze spyfotograaf een prototype van wat de nieuwe Land Rover Defender moet worden.

Land Rover werkt al heel lang aan een gloednieuwe Defender. In 2011 toonde het immers al de DC 100, een conceptuele voorbode van de pas tweede generatie van de Britse 4x4-icoon. Dat er vele jaren later nog altijd geen opvolger te koop is, heeft te maken met verschillende factoren. Zo lukt het de Britten de oeroude Defender naderhand toch nog door de emissie-eisen te krijgen, waardoor deze langer kon worden doorgebouwd. Dat terwijl de nieuwe generatie ondertussen juist tegen vertraging aanliep wegens technische issues. Een jaar geleden liep de allerlaatste Defender dan eindelijk van de band in Solihull. 68 jaar nadat dit gehavende exemplaar debuteerde op de AutoRAI.

Stilte voor de storm?
Omdat er al zoveel tijd is verstreken sinds de DC 100 Concept, is het nog maar de vraag of Land rover nog wel het design van dat studiemodel aanhoudt voor de nieuwe Defender. Sowieso is het een groot raadsel wanneer de langverwachte opvolger zal worden gepresenteerd. De Britten laten hier nauwelijks iets over los, maar het feit dat er nu een testmule op basis van de Range Rover Sport is gespot, geeft aan dat de ontwikkeling in volle gang is. Dat moet ook wel, wil de nieuwe Mercedes G-klasse niet alle kaas van Land Rover's brood eten. Eén ding is in elk geval zeker: net als de Duisters, maar ook de Amerikanen, zullen de Britten er alles aan doen om het DNA van hun iconische terreinbeul in leven te houden.

Gerelateerde artikelen

2.000.000ste Land Rover Defender gaat 4,5 keer over de kop

Autonieuws
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
> Artikel lezen

Vandaag rolde de laatste Land Rover Defender van de band

Autonieuws
Vandaag rolt de laatste Land Rover Defender van de band
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'

Autonieuws
Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.