Spyshots

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

BMW heeft er een handje van niet één grondige maar twee kleinere facelifts door te voeren bij haar modellen. De eerste noemen ze in München een 'mid-cycle facelift' en dat is wat de nog piepjonge 7-serie binnenkort te wachten staat.

Net twee jaar is de huidige generatie BMW 7-serie. En toch zit de eerste opfriskuur er al aan te komen. Geen paniek voor bestaande rijders, want dikke kans dat de vernieuwingen met een loep gevonden moeten worden. Een iets ander streepje daar, een lijntje extra daar; dat is het wel zo'n beetje wat exterieur betreft.

Vooral technisch van aard
In het interieur allicht net zo, met naar verwachting hooguit een update van het iDrive-infotainmentsysteem, nieuwe kleurencombinaties en een uitbreiding op het aantal verkrijgbare rij- en assistentiesystemen, waaronder mogelijk een functie die de autonomie van de Sebener naar een nog iets hoger niveau tilt. Oftewel, wereldschokkend zal het allemaal niet zijn. Maar wel net genoeg om met vol vertrouwen de nieuwere Audi A8 te lijf te gaan.

Het is goed mogelijk dat BMW de licht vernieuwde 7-serie in januari 2018 op de Detroit Motor Show parkeert. Met een marktlancering in de lente van dat jaar.

Gerelateerde artikelen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

Alpina B7 xDrive: sportwagen van dik 5 meter

Autonieuws
Alpina B7 xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.