Spyshots

Opzij, opzij, opzij, hier komt de Rolls-Royce Cullinan

Later vandaag zal in het teken staan van de nieuwe Phantom, die dan onthuld zal worden. Maar betekent niet dat de overige modellen die in het vat zitten bij Rolls-Royce stilstaat. Integendeel, zij de Cullinan eens rond de Nürburgring hoeken.

Omdat de Range Rover nogal een bewezen alleskunner is en de Bentley Bentayga misschien nog wel meer, kan de (eerste) SUV van Rolls-Royce natuurlijk niet achterblijven. Een uiterst uitgebalanceerd weggedrag is zodoende een vereist, en waar dit anders finetunen dan op de slopende Nürburgring met z'n ruim 170 bochten, diverse verkantingen en significante hoogteverschillen. Maar de intern Cullinan geheten houdt zich deftig, zoals je ziet. Een bijzonder gezicht.

Meer X7 dan Phantom?
Volgens Rolls-Royce zal de Cullinan geen gelijke kennen. Ammehoela natuurlijk. Sterker nog, er zijn momenteel meer gigantische SUV's van Europese makelij op de markt of in ontwikkeling dan ooit tevoren. Zo schijnt Land Rover aan een nog grotere en luxere versie van de Range te werken, hebben we de Bentayga al eventjes aangestipt en legt BMW, notabene Rolls' moederbedrijf, ondertussen de hand aan de X7.

En hoewel de Britten zelf anders beweren, rijst daarmee de vraag of de Cullinan onderhuids niet meer X7 dan Phantom zal zijn. Waarschijnlijk zullen we het nooit achterhalen, en eigenlijk doet het er ook niet toe. Als 'ie maar aanvoelt als een echte 'Roller'. En daar hoef je je dan weer geen zorgen om te maken.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.