Spyshots

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Je zou het niet denken afgaande op dit ingepakte prototype, maar naar verluidt trekt Bentley wel degelijk volgende maand het doek van de nieuwe Continental GT. En dan zullen we eindelijk weten hoe trouw de Britten zijn gebleven aan de bejubelde EXP 6 Speed Concept.

Als sinds de EXP 6 Speed Concept geen publiek geheim meer is luidt de smeedbede van velen of de nieuwe Continental GT een kopie van dat studiemodel kan worden. Begrijpelijk, want wat is de EXP 10 Speed 6 ontiegelijk fraai (op zijn naam na). Bentley heeft beloofd dat de nieuwe GT absoluut trekjes ervan zal ontlenen en hopelijk over een maand zullen we eindelijk weten hoeveel. Duimen.

Korte Panamera
Wat de technische kant betreft leunt de Conti GT sterk op de Porsche Panamera. Zo komt de Brit op diens platform te staan. Een ingekorte versie daarvan uiteraard, wat nog wat extra goeds zal doen voor de gewenste gewichtsreductie. Verwacht echter nog altijd een zwaarlijvigheid boven de twee ton. Ongelimiteerde luxe brengt nu eenmaal (veel) kilo's met zich mee.

Niettemin is het de bedoeling van Bentley dat de GT sportiever wordt dan zijn voorganger en als aanjager daarvoor zal onder meer de geblazen 6.0 W12 uit de Bentayga worden gebruikt. De achtcilinder-twinturbo volgt vermoedelijk in een later stadium. Een plug-in hybride variant is ook niet uitgesloten.

Gerelateerde artikelen

Bentley Continental GT doet zich voor als Panamera

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT is Britse Panamera

Spyshots
> Artikel lezen

Opgeklopt eigeel: Vorsteiner Continental GT BR10RS

Tuning & styling
Bentley Continental GT BR10RS
> Artikel lezen

Door de woonkamer scheuren met deze Bentley loopauto

Lifestyle & design
Bentley loopauto
> Artikel lezen

Woest finalestuk: Bentley Continental GT Supersports

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT & GTC ogen veelbelovend

Spyshots
Bentley Continental GTC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.