Spyshots

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Een jaar geleden gooide Lexus hoge ogen met de LF-FC Concept. Het mooie was dat deze wulps gelijnde lel van een studie een voorbode zou zijn van een nieuw vlaggenschip, de nieuwe LS dus. Maar hoeveel blijft daar daadwerkelijk van over?

Spannende studiemodellen bouwen, dat kunnen ze wel bij Lexus. En het produceren van spraakmakende auto's is het Japanse luxemerk inmiddels ook meester als geen ander. Maar zit men hier ook op te wachten als het gaat om de LS-serie? De koper in de hoogste regionen van de auto-industrie is doorgaans een stuk behoudender dan dat van de NX 300h en LF Coupé. Is de LF-FC Concept als realistische voorbode van de nieuwe LF zodoende wel zo'n goed idee?

Lexus houdt het spannend
Of Lexus hiermee rekening heeft gehouden of opnieuw wel een (dure) gok durft te wagen is gissen. Vergelijk het silhouet van dit prototype met dat van de LF-FC en je concludeert dat er binnenkort weer vaak over Lexus gesproken wordt bij de koffiemachine. Zo groot is de gelijkenis.

Tegelijk bevat de nieuwe LS nog te veel camouflage om een echt oordeel hierover te vellen. Kortom, Lexus weet de spanning er goed in te houden. Nog anderhalve maand... De onthulling staat namelijk gepland op de NAIAS in Detroit, medio januari.

Gerelateerde artikelen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Lexus LS in de leer bij gevestigde Duitse orde

Spyshots
> Artikel lezen

Lexus Future Flagship Car voorbode nieuw topmodel

Autonieuws
Lexus LF-FC
> Artikel lezen

Was de Lexus LS graag eind jaren '50 geboren?

Spyshots
Nieuwe Lexus LS was graag eind jaren '50 geboren
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.