Spyshots

Nieuwe Toyota Supra treedt in de voetsporen van de 2000GT

Toyota's imago moet spannender. Dat zijn niet onze woorden, maar dat van de Japanse autogigant zelf. En zo'n taak kan het niet enkel op de schouders van de GT86 laten rusten, hoe leuk die sportcoupé ook is. Daarom komt er een tweede. Eentje die naar verluidt de Supra-naam nieuw leven inblaast.

Dat Toyota werkt aan zichzelf getuige ook de C-HR, zonder meer de meest spraakmakende crossover in het C-segment. De nieuwe Supra moet dat worden in de vijver waarin ook de Mercedes SLC, Audi TT en BMW Z4 vissen. Nou ja, die laatste niet langer, want de productie daarvan stopte onlangs om plaats te maken voor de Z5. En laat de Z5 op zijn beurt weer veel gemeen hebben met Toyota's aanstaande sportcoupé. Sterker, ze worden parallel aan elkaar ontwikkeld. Met goedkeuring uit München.

2000GT-trekjes
Een Toyota met BMW-genen, kijk dat zou weleens zoden aan de dijk kunnen zetten. Niet dat de Japanners zelf geen opwindende sportcoupé kunnen bouwen, want dat hebben ze meermaals bewezen. Met de vroegere Supra, alsook de GT86. En wat te denken van de 2000GT van weleer, gebouwd tussen 1967 en 1970? Bij het vallen van die naam krijgt Porsche waarschijnlijk nog koude rillingen. Geweldig toch?

Hopelijk kan Toyota dit nog eens dunnetjes overdoen met de nieuwe Supra. Met pure looks die enigszins doen denken aan de iconische 2000GT lijkt de eerste klap al uitgedeeld. Maar ook de FT-1 herkennen we in dit prototype. Go, Toyota, go!

Gerelateerde artikelen

Voorproefje aangekondigde Toyota Yaris hot hatch

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Wie is de grootste: Toyota of Volkswagen?

Autonieuws
Wie is nu de grootste: Toyota of Volkswagen?
> Artikel lezen

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

Autonieuws
Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.