Spyshots

Opel Frontera bijna klaar

Dat de Opel Frontera bijna klaar is, is wel te zien aan deze gecamoufleerde modellen, maar of hij al op de IAA in Frankfurt wordt onthuld is nog maar de vraag.

De Opel Frontera is gebaseerd op de conceptcar Chevrolet S3X die we vorig jaar op de Autosalon van Parijs zagen. Chevrolet en Opel vallen beide onder het GM concern. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze veel op elkaar lijken, maar ook veel technische zaken zullen delen. Beide SUV´s tellen 5 deuren die toegang geven op waarschijnlijk 7 zitplaatsen. Volgens diverse geruchten binnen het concern komt de wagen er ook met een korte wielbasis. Dit betekent een 3-deurs versie met 5 zitplaatsen.
 
In 2006 op de markt
Op de onderste foto is de conceptcar te zien. Het moge duidelijk zijn dat de nieuwe Frontera en de Chevy hier veel op gaan lijken.
Eerst zal de Chevrolet-versie op de markt komen. Dat zal op zijn vroegst begin volgend jaar worden. Een klein half jaar later zal de Opel Frontera op de markt verschijnen. Prijzen en motoren zijn nog niet bekend. Meer informatie over de SUV verwachten wij op de IAA.

Gerelateerde artikelen

Snelle pakezel: Opel Insignia GSi Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Insignia ST GSi treedt in voetsporen zeldzame Vectra

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.