Spyshots

BMW 8-serie: allereerste beelden

BMW wil weer terugkeren met een grote coupé. Momenteel is de 6-serie de grootste, maar de Mercedes S-klasse Coupé wordt daar niet mee bestreden. Deze 8-serie moet die taak op zich gaan nemen.

Als een verrassing komt de zet van BMW niet. Voordat de huidige 6-serie op de markt kwam had het merk al een 8-serie in het gamma. Die was met 8- en 12-cilinder motoren het absolute topmodel. Over de komst van een opvolger daarvan doen al jarenlang geruchten de ronde.

GT
Wie de spyshots ziet zal in eerste instantie denken dat we op het verkeerde spoor zitten. Want doet dit niet denken aan een opvolger voor de 6-serie? Schijn bedriegt. Een opvolger van de 6 is wel degelijk in de maak, maar in tegenstelling tot de 8-serie moet die juist meer op de sportieve tour gaan. Dit nieuwe topmodel moet zich gaan profileren als een GT.

Pure luxe
Ondanks dat het nog te vroeg is om keiharde conclusies te trekken gaan we er vanuit dat deze 8-serie net als de 7-serie leverbaar zal worden met dikke 8- en 12-cilinders, net als voorheen. Ook de luxe die aan boord van de Siebener te vinden is verwachten we in deze coupé terug.

Wanneer BMW de auto gaat presenteren? Wij gokken op een introductie ergens in 2018.

Gerelateerde artikelen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.