Spyshots

Seat maakt jacht op Captur en Mokka

Zo heeft het lange tijd niets, en zo heeft Seat binnenkort ineens twee SUV's in huis. In de tweede helft van 2017 krijgt de Ateca namelijk gezelschap van een broertje.

Vanaf oktober hoeven de Seat-verkopers dan eindelijk geen nee meer te verkopen bij de vraag naar een SUV. De Ateca arriveert dan bij de dealers, het Spaanse broertje van de Volkswagen Tiguan. Maar hiermee is Seat's lang onderdrukte honger naar gezinsuitbreiding nog niet gestild. In de loop van volgend jaar volgt een tweede SUV dan wel crossover. Een model onder de Ateca en qua formaat vergelijkbaar met de nieuwe Ibiza. Oftewel, een auto die de strijd aangaat met auto's als de Renault Captur, Opel Mokka en Mazda CX-3.

Kerngezond worden
Helaas is er nog weinig bekend over de nieuwe Seat. Enkel dat hij veel technieken met de nieuwe Ibiza zal delen. Maar mede dankzij twee gloednieuwe SUV's ziet Seat de toekomst in elk geval vol vertrouwen tegemoet. Want hoewel het gelukkig wat beter gaat met het Spaanse merk, heerst er nog altijd geen hosanna-stemming. Een terugslag kan het dus niet gebruiken. En daarom is het maar goed dat Seat binnenkort beschikt over twee SUV's, want die markt blijft alsmaar groeien.

Gerelateerde artikelen

Compacte crossover Seat Arona op komst

Autonieuws
Compacte crossover Seat Arona op komst
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.