Spyshots

Porsche 911 GT2 gaat airborn als ie niet oppast

Mocht je denken dat de huidige generatie Porsche 911 zijn absolute hoogtepunt reeds heeft bereikt, dan heb je het mis. Het is nog wachten op de 911 GT2. Alias 'the widowmaker'.

Nu kan zowat iedereen een vrij recente Porsche 991 hard over noestige bergweggetjes janken. Hoe anders was dat vroeger, en dan met name met de oorspronkelijke 911 GT2 uit midden jaren negentig. Vandaar de sinistere bijnaam 'the widowmaker'. Echter vergis je niet, ook de aanstormende GT2 zal van zich afbijten als het 'm niet zint. Dodelijk.

Lord of the Ring
De nieuwe 911 GT2 wordt een beest van een machine. Met veel uiterlijke overeenkomsten met de 911 GT3 RS. Totdat je bij de achterzijde aanbelandt. Die is namelijk nóg dikker. En dan die vleugel. Allemachtig! Een binnenspiegel kan Porsche wel achterwege laten. Wat je moet je er ook mee...?!

Rond de 600 pk kan de nieuwe 911 GT2 opwekken. Zelfs 700 pk in het geval van de RS-uitvoering. Alles en iedereen achter zich latend. Arme achterbanden. Want jazeker, geen vierwielaandrijving voor deze bruut. Alles naar de achteras. Laat dit even op je inwerken in combinatie met zo weinig mogelijk kilo's, en het Ring-record van de 918 Spyder zou wel eens op de tocht kunnen staan. Of moeten we alvast Koenigsegg schrijven...

Gerelateerde artikelen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.