Spyshots

Aston Martin werkt aan 'baby-DB11'

De komende jaren heeft Aston Martin ons meerdere nieuwe modellen beloofd en één daarvan is natuurlijk de opvolger van de succesvolle Vantage.

2017 wordt het jaar van de gloednieuwe Vantage. Een gebeurtenis waar je gerust met smart naar uit mag kijken, want sinds kort bemoeit AMG zich immers met de toekomst van Aston Martin. Voor met name kennis en kunde rond de nieuwe aandrijflijnen en elektronica in de nieuwe generatie sportauto's zijn de Duitsers ingehuurd, precies die componenten waarmee de Britten zelf enige moeite hebben de directe concurrentie bij te benen. Kortom, de nieuwe Vantage lijkt echt een herboren Aston te worden?

Dubbele turbo's
Eén ding is nu al zo goed als zeker: de nieuwe Vantage krijgt opnieuw een achtcilinder in het vooronder. Maar dit keer wel voorzien van turbo's. Twee stuks om precies te zijn. Sterker, het blok is nauw verwant aan dat van de Mercedes-AMG GT (en hopelijk de R-versie daarvan in het bijzonder) en geniet naar verwachting tegen de 500 pk.

Of er ook weer een V12 Vantage als absoluut topmodel in het vat zit, valt nog te bezien. Enerzijds is dat namelijk niet langer nodig, gezien de potentie van turbotechnologie. Anderzijds, we hebben het wel over een twaalfpitter, en die betekent voor het nogal traditioneel en prestigieus ingestelde Aston Martin meer dan een motorblok alleen.

Meteen herkenbaar
Over tradities gesproken. Verwacht, ondanks dat design van Aston Martin ook wel een fikse opfriskuur kan gebruiken, geen rigoureus gewijzigd uiterlijk. De nieuwe Vantage zal meteen als zodanig herkenbaar zijn. Gezien de hoeveelheid camouflage op dit prototype is het eigenlijk nog te vroeg, maar kijk niet raar op dat het predicaat 'baby-DB11' veelvuldig door de automedia gebruikt zal gaan worden wanneer het melding maakt van de nieuwe Vantage.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Vantage GT8 vlamt over de Ring

Spyshots
Aston Martin Vantage GT8
> Artikel lezen

Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max

Autonieuws
Deze Astons geven je vleugels. Met de groeten van Max
> Artikel lezen

Deze Aston Martin is een optische illusie

Autonieuws
Psychedelische Aston Martin voor Le Mans
> Artikel lezen

De Aston Martin Vantage GT8 is ontketend!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin Vantage GT8
> Artikel lezen

Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie

Autonieuws
Aston Martin AMR: Rapide en Vantage vol racetechnologie
> Artikel lezen

Aston Martin's plannen voor de komende jaren

Autonieuws
Aston Martin kondigt nieuwe modellen aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.